Eljegyzési gyűrű olcsón

Az eljegyzési gyűrű (wedding ring) hagyományát a De Beers 1930-as években folytatott gyémánt kampányának köszönhetjük.

Ehhez a kampányhoz csatlakozott a „Diamond is forever” – vagyis a gyémánt örök szlogen. A szeretetünk kimutatása egy olyan gyűrűvel történik, amiben a kő szépsége, tisztasága, időtállósága bizonyítja a szeretet örökkévalóságát, és ezt a követ egy eljegyzési gyűrűben helyezzük el.

A gyűrűt készíttethetjük ötvössel vagy készen vásárolhatjuk ékszerboltokban.

Minél nagyobb követ tartalmazó gyűrűt szeretnénk vásárolni vagy készíttetni, annál dominánsabb a kő ára az teljes ékszer árában, ebből következik, hogy a kő méretének növekedésével egyre kedvezőbb, ha az eladási láncban, a gyémánttőzsdéhez minél "közelebbi" helyről vásárolunk gyémántot. 

Vizsgáltam egy gyűrűt, amit egy neves külföldi ékszerboltban vásároltak. A gyűrű ára a kővel, átszámítva ott 250.000 Ft volt.

Akkor, annak a kőnek az eladási ára 8000 Ft volt nálunk. A 3 gr-os gyűrű arannyal, elkészítve fazonárral és foglalással együtt kb. 20000 Ft.

A bemutatott példán látható, milyen mértékű árkülönbségek lehetnek, ha az ember az ékszerbolt helyett közvetlenül a gyémánt kereskedőtől szeri be a gyémántot és maga készítteti az ékszert, foglaltatja a követl. Tehát jelentős pénzt spórolhatunk, ha kézben tartjuk az ékszerkészítés folyamatát.

Ha ezt a megoldást választja, a kövek beszerzésével kapcsolatban elérhetőségeinken érdeklődhet, vagy közvetlenül webáruházunkban is vásárolhat gyémántot.

Kész gyíűrűket is vásárolhat eljegyzési gyűrű webáruházunkban.

Ezen kívül tudunk ajánlani néhány budapesti ötvöst, foglalót