Gyakran ismételt kérdések

Gyakori kérdések gyémántvásárlás előtt.


A kő színét jelölik. Cégünk ezt a két színű gyémántot forgalmazza.
A fehér gyémántok színskálája:

River - egészen kivételesen fehér
Top Wesselton - kivételesen fehér
Wesselton- fehér
Top Crystal - nagyon enyhén színeződött fehér
Crystal - nagyon enyhén színeződött fehér
Top Cape - színezett fehér
Cape - enyhén sárgás
Light Yellow - sárgás
Yellow - sárga

A zárványok jelölésére szolgál:

 • VS – Very Small (nagyon kicsi). Értelmezése: a csiszolt kőben 10 lupé nagyítás mellett egy nehezen észrevehető hiba a kőben kap VS minősítést.
 • SI - Small Inclusion – kis hiba. 10-szeres nagyításnál kis hiba a kőben.

Helyesen Pique – francia szó, a szemmel látható zárvány megnevezése. Ha egy csiszolt kőben szabad szemmel látható zárványt látunk, akkor a minősítése ebbe a csoportba sorolható.

Mivel Önnek nem kell kifizetnie a kiskereskedő és egyéb közvetítők haszonkulcsát, így többszörös árkülönbség alakulhat ki, a kisker boltok és a mi áraink között.

A feltüntetett árak bruttó árak, a 25%-os áfát tartalmazzák.
A szállítási és esetleges fizetési módból adódó feláron kívül egyéb díj vagy adó nincs.

Az Ön által kiválasztott gyémánt a megrendeléstől számított, két munkanapon belül a GLS futárszolgálat közvetítésével, utánvétellel kerülhet az Ön birtokába.

A cégünk által kiállított tanusítvány tartalmaz a vásárolt kővel kapcsolatos minden fontos adatot, úgy mint:

 

 • méret
 • csiszolás
 • súly
 • szín
 • minőség
 • rundiszt vastagság
 • kalett
 • kiállítás dátuma
 • kiállíó
 • aláírás

 

A certificate laminált, szárazbélyegzővel ellátva.

Az általunk forgalmazott gyémántok elsősorban ékszerbe történő foglalásra hivatottak.
Ipari gyémántok forgalmazásával nem foglalkozunk.

Ez egy külön szakma, így ha az ember maga szeretné eldönteni egy gyémántról, hogy valódi-e, akkor a legjobb, ha elvégez egy tanfolyamot, elolvassa a vonatkozó szakirodalmat és veszek egy tesztert, vagy mindezek helyett elviszi a kérdéses gyémántot egy gyémántszakértőhöz.

A briliáns csiszolás rövidített formája a brill, de ez csak a csiszolás neve, az alapanyagra nem vonatkozik. Az általunk eladásra kínált kövek korrekt megnevezése:
Briliáns csiszolású gyémánt.

Elérhetőségeinken örömmel válaszolunk bármilyen felmerülő kérdésre, illetve összeállítottunk egy rövid írást a témával kapcsolatban:

Hogyan válasszak gyémántot?

A gyémánt nem alkalmas befektetésre, ne tervezzünk gyémántvásárlásnál a várható hosszabb távú haszonra. Gondolják el, a gyémánt elindul a gyémánttőzsdéről, a nagykereskedőhöz. A nagykereskedő eladja az ötvösöknek, foglalóknak, kiskereskedőknek. A célcsoport pedig Önök.

Mire Önökhöz ér, a kövek ára az ÁFA- és haszonkulcsokkal együtt, akár 20-szorosára
emelkedik. A legrosszabb azt látni, amikor Ön a célcsoport elmegy egy kereskedőhöz, és megpróbálja eladni a köves gyűrűjét – gondolja végig, pl.: Egy 3 mm-es átmérőjű briliáns csiszolású gyémánt 0,1-0,12 ct. Wesselton (H) , VS2 minőségben itt kb. 30.000 Ft. Mire kikerül a kiskereskedelembe, egy plázába a kirakatba, találkoztam olyan esettel, hogy 150.000 Ft lett az ára. A vevő el akarta adni, nyilvánvaló, hogy a nagykereskedő az eladási árának a felét akarta érte adni, 15.000 Ft-ot.

Nem. Az általunk forgalmazott gyémántok az itthon legnagyobb darabszámban eladott Top Crystal VS-SI, Wesselton (H) SI, Wesselton (H) VS tisztaságú, bevizsgált, szakértői tanúsítvánnyal rendelkező kövek.

A gyémánt, mint alapanyag egyedülálló törésmutatóval rendelkezik, amit megfelelő csiszolással, egy szinte tökéletesen fényvisszaverő briliánsá alakíthatjuk ki. Ennek a csiszolásnak tizedfokra pontosan meghatározottak az arányai, ha a gyémántjukat így csiszolták meg, akkor a felülről (ahogyan az ékszerbe foglalták) érkező fénynek szinte a 100 %-t veri vissza, és ami szikrázásának titka, hogy nem ugyanabba az irányba, hanem szétszórja a fenti 28 fazettán keresztül.

Az utcán, piacon vásárolt kövek nagy része gyenge színű, ami a természetes napfényben nem azonosítható. A kereskedelemben forgalmazott gyenge színű köveket hívjuk Magyarországon soroksári fehérnek.

A standard méretű, csiszolású és színű köveknél nincsen fotó a webáruházunkban, csak jelképes illusztráció az adott kő adatlapján. Ennek oka, hogy ezek a kövek egy fotón gyakorlatilag ugyanúgy festenek, méretük csak akkor látszana, ha más tárgy is szerepelne mellettük a képen. Minőségükhöz, zárványaik bemutatásához igen nagy méretű, a tízszeres lupé nagyításának megfelelő képeket kellene feltenni, de erre technikailag nincs lehetőségünk, ezért döntöttünk az illusztráció mellett.
Amennyiben egy adott követ szeretne megtekinteni, személyesen vásárlás előtt lehetőség van rá, de kérjük, legalább egy nappal előtte telefonon egyeztessen kollégáinkkal.